Butter chicken
Ingredienser
Første omgang
- 100 g yoghurt natural
- ½ tsk chiliflager
- 3 kardemommekapsler, knuste (eller 1 tsk stødt)
- ½ tsk. nellike, stødt
- 2 tsk. garam masala
- 2 tsk spidskommen
- 1 tsk. gurkemeje
- 2 fed hvidløg, knust og finthakkede
- 1 spsk. friskrevet ingefær
- 1 dåse hakkede tomater
- 400-500 g kyllingebryst, skåret i tern (ikke for meget vandindhold)
Anden omgang
- 50 g smør
- 2 spsk. olivenolie
- 1 løg i skiver
- 1⁄2 dl piskefløde
Fremgangsmåde
- Blend yoghurt, chili, nellike, spidskommen, kardemomme, gurkemeje, ingefær,
garam masala, hvidløg og dåsetomater sammen til en lind sauce, som hældes
over kyllingestykkerne. Lad kyllingen trække i min. 30 minutter i køleskabet
– men gerne 2-3 timer.
- Smelt smør og olie i en sauterpande. Sautér løgene til de bliver bløde og
blanke. Tilsæt kylling, sauce og fløde. Lad det simre ved lav varme i 30-35
minutter, eller til kyllingen er mør.
- Server med indisk salat, naanbrød, kogte ris og koriander i rigelige
mængder.
Tilbehør
indisk salat, ris, naanbrød, chapati og frisk koriander
Oprindelse
Valdemarsro